Grissini sticks med aioli dip

  • 160 minutter
  • 30 stk

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 10 g gær
  • 2 spsk. Svansø Olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 375 g hvedemel

Tip! Du kan pensle dine stænger med æg og drysse med fx sesam, birkes eller krydderier for variation.

  • Serveringsforslag
  • Aioli dip

Tilberedning

OBS! Dejen er æltet på en røremaskine.

Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt olivenolie og salt. Kom hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen glat og smidig på mellem-hastighed. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 time.

Kom dejen ud på et bord og slå dejen sammen. Del den i fire stykker, og rul hvert stykke ud til en lang stang på ca. 16 cm. Skær 8 stykker dej og rul hvert stykke dej ud til en lang stang på ca. 20 cm.

Beklæd en bageplade med bagepapir og kom alle stængerne herpå. Lad dem efterhæve i 40 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bag stængerne til de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle og servér med aioli dip.

Flere opskrifter